Събития през месец март 2018 г.

На 01.03.2018г, директорът на училището награди най-добре представилите се класове и групи в ЦОУД за най-оригинална мартеница.

1mart1 1mart2 1mart3

pg1 pg2 pg3 pg4 pg5 pg6

Картичките-покани от ПГ и 4А клас за осмомартенските тържества. Красота и радост, за очите, децата са се постарали под вещото ръководство на учителките.

0803-111  0803-113 0803-114                     0803-117                           0803-112

Честит 3 – ти март! Поклон пред паметта на всички,които са се борили и загинали за свободата на България. Признателност, която няма давност. Нека всеки българин днес живее така, че тяхната жертва да не е била празна.

В училище се проведе рецитал, посветен на Националния празник.

1 2 3 4

На 06.03.2018г., в ОУ”Пенчо Славейков” – споделяне на добри практики в час по математика в 6 клас, с колеги от р-н Източен, инициирана от старши експерт от РУО Пловдив, г-жа Данаилова. Урока подготви г-жа Руска Златева, учител в нашето училище, от Програма “Заедно в час!”.

rosi rosi2  rosi3

 

На 7.03 се проведе училищния кръг на състезанието “Народните Будители и аз”, към едноименния проект. Участваха пети, шести и седми класове. Победител сред петите класове станаха 5д клас, с класен ръководител г-жа Йорданова-Мановска, с патрон Георги Раковски. От шестите класове, победители станаха 6ж клас, с класен ръководител г-жа Червенкова, с патрон Любен Каравелов. От седмите класове, 7а клас, с ръководител г-жа Арсенова се представиха най-добре, и станаха безапелационни победители, в своята възрастова група. Тези отбори ще участват в следващия етап на състезанието, на общинско ниво. Останалите отбори бяха подготвени от г-жа Ботева, г-жа Гаджалова и г-жа Андреева, учители по БЕЛ в училището. Журито в състав -г-жа Делинова – председател, г-жа Смукова и г-ца Кисьова-членове, бе много затруднено, заради оспорваната надпревара. Всички участници ще получат грамоти от директора на училището.

0703 0703-2 0703-3         0703-5

На 08.03.2018г., в училището се проведе кулинарен конкурс, в който участваха ученици, учители, родители, служители. Компетентно жури, в което участват само мъжете, работещи в училището, оценяваше изделията.В двете категории – солени и сладки изделия, наши родители спечелиха второ, и съответно трето място. В категория сладки изкушения, трето място спечели 8г клас, с кл.ръководител г-жа Стойнова, а в категория солени изделия, 4а спечелиха трето място. Първо място за солена баница спечели г-жа Делинова, а в категория сладки изкушения, г-жа Ранделова и Клуб Млад Кулинар с ръководител г-жа Рангелова си поделиха първото място.

0803-1 0803-2

 

 

 

0803-40803-3

Цветя от хартия, изработени от 4 клас, с класен ръководител Юлия Атанасова.

cvetq

 

На 22.03.2018г., Председателят на Общински Съвет г-жа Савина Петкова гостува в ОУ”Пенчо Славейков”.Тя връчи грамоти на всички ученици от шестте отбора, участвали във вътрешния кръг на Проект “Народните будители и аз”, както и на учителите, които ги подготвиха. Ученици от трети клас изнесоха малък концерт, посветен на пролетта. След това стартира конкурсът за най-красива цветна композиция, който се провежда за четвърта поредна година. В него участваха 12 отбори от цялото училище. Учениците вложиха цялото си старание. Г-жа Петкова разгледа училището, след което журито обяви победителите, а тя ги награди. Други наши гости бяха г-жа Милка Тодорова зам. кмет на р-н Източен и г-жа Симеонова, експерт в отдел Образование в района.

1234

На 28.03.2018г., доц.Станков връчи на г-жа Делинова книгата, в която е отпечатан научен доклад, след участието на нашия директор в конференция, организирана от Федерация “Наука и висше образование” при пловдивски висши учебни заведения. В категорията в която се състезава г-жа Делинова, бе единствен директор на образователна институция

5  6  7

 

На 28.03.2018г., в училище се състоя открита практика по математика в 7 клас, пред учители от р-н Източен, по инициатива на ст.експерт по математика в РУО г-жа Данаилова. Г-н Енвер Коджебашев използва в презентацията си подобие на играта Стани богат, но неговото хрумване гласеше “Стани богат със знания”. Отбор Комета спечели.

8 9

 

Получихме грамота от национален конкурс, посветен на “Водата-извор на живот, който се проведе в Бургас. В цяла България, се отбеляза подобаващо Световния ден на водата. Трето място за Румен Керезов – 10г. от нашето училище. Това бе третата радостна новина за деня. Благодарности на нашия невероятен талант и всеотдаен учител г-н Стефан Ганозов, който подготви учениците

11 12 13 14

На 29.03.2018г., в ОУ”Райна Княгиня се състоя осминафинал на състезанието към проекта”Народните будители и аз”. Състезавахме се с отбора на домакините. Нашият патрон беше Христо Ботев, а техния – Христо Иванов – Големия. Много спортсменски и в приятелска атмосфера премина състезанието. Процентът верни отговори на отбора на ОУ” Райна Княгиня” беше 74℅, на нашия отбор-72,5 ℅.Г-жа Арсенова, учител по БЕЛ в училище подготви отбора, който спечели на училищно ниво. и достойно ни представи в ОУ”Райна Княгиня”

r.knqginq 1 r.knqginq2 r.knqginq3