Събития през септември

 

32 33  34                                                                                35

Наближава началото на новата учебна година. Любимата ни Горска стая е с обновен кът, свързан с патриотичното възпитание…

36 37 38 39

Така изглеждаше училището на 17.09.2018г., както и тържеството ни. Гост на откриването на учебната година беше Десислава Йорданова, общински съветник от Община Пловдив .

41  42 43

Тържеството по случай учай първия учебен ден.

44 45 46

Днес, 18.09.2018г.,  учениците от 7 “А” клас, от факултативната форма на обучение по Изобразително изкуство, под ръководството на директора, сътвориха апликации от есенни листа. Темата е” Есен в училище” . Учениците апликираха, рисуваха с цветни моливи, фулмастри и водни бои. С най-добрите творби направихме изложба.Работата с естествени материални е приоритет заради иновацията в ОУ“Пенчо Славейков“.

47 48 49 50

Днес , 19.09.2018г., е Европейският ден без загинали на пътя. Имахме честта да бъдем поканени да участваме в инициативата от Министерство на вътрешните работи, заедно с ОУ”Душо Хаджидеков” и три детски градини от град Пловдив. Уважихме инициативата с подробен инструктаж на седмокласниците , проведен от нашия приятел от КАТ – инспектор Ботьо Гиргинов. Г-жа Таня Червенкова, председател на комисията по БДП в училище.

51

Дилър на „Шевролет” избра да бъде учител по математика в Столипиново – уча в Пловдив

u4avplovdiv.com

Сърдечно благодарим на г-жа Лукова, че ни гостува на 21.09.2018г.. А материалът , който е написала за иновативните идеи на едни от най-ентусиазираните учители в нашето училище , е много интересен и увлекателен. Благодарни сме на Роси Златева , Христина Танева, Даниела Донева и Хулия Стоянова, че взеха важно решение в живота си, и останаха да работят и творят при нас карто учители. Всяка една от тях има интересна лична история .

52 53 54 55

На 21.09.2018г., в училище се проведе състезание с велосипеди с ученици от прогимназиален етап. С това събитие отбелязахме Световната седмица на мобилността, която се провежда от 16-22.09.2018. Колко са щастливи учениците си личи от снимките, но да не забравим да благодарим и на техните учители г- н Стефан Дъвков и г-н Димитър Мангов, които ги мотивираха да участват и проведоха състезанието.

56 57

Уникално преживяване с топ обучителя , психолог Ади Иванова в ММЦ Приморско. Темата беше “Професионално – педагогически подходи”, но с много и безкрайно интересни интерактивни игри, ние общувахме като екип. Работата по групи се оказа благодатна за по-лесното общуване между колегите, но и помогна за разчупване на стереотипите, с което искаме да инициираме иновативни подходи в преподаването и нов оригинален мениджмънт на класната стая.

58 59

60 61

Нямаше скучен момент. Нямаше и такъв момент, в който да не бяхме провокирани да бъдем творци, актьори и най-вече новатори…

62 63

64 65

Преди обяд днес, стрелба с лък, и някои други спортни и туристически забавления в ММЦ – Приморско. Много сме добри, обучени, отпочинали и реновирани…Спортните занимания укрепват психиката и са неизменна част от програмата за разтоварване на ангажираното ни съзнание.

66 67 68

Учениците от ОУ “Пенчо Славейков”, кв. Столипиново, днес подреждаха пъзели по проекта “Частици от Пловдив”, част от програмата на Пловдив 2019 – Читалища / Plovdiv 2019 – Chitalishta

70 71

72 73

След като представи своите пътешествия в 169 държави, един от най-известните пътешественици на планетата, г-н РОСЕН АНДРЕЙ ОХЕДА, откри Европейския ден на спорта в ОУ”Пенчо Славейков”-град ПЛОВДИВ. Над 80 % от нашите ученици се включиха във футболен турнир, състезания по лека атлетика, щафетни игри, петанк, паякова мрежа, флашмоб, модерни танци, мажоретни упражнения, и други. Над три часа и половина продължи спортния празник в училището. Победителите в различните категории ще получат спортни артикули за награда следващата седмица.

75 76 77

Росен Андрей Охеда е роден през 1972г. в град Хасково. Баща му е кубинец, а майка му – българка. Майка му е преподавател в университет в Канада. Охеда е следвал няколко години астрономия в Москва, след което завършва Туризъм в Канада. Решава че ще работи на кораб. И така, дванадесет години обикаля света плавайки на огромен кораб, но парите които печели мечтае да инвестира в пътешествия по света.

78

Пътешественик, обиколил 160 държави, опозна и Столипиново – уча в Пловдив

u4avplovdiv.com

Събитието с нашия нов приятел, вече е отразено в медиите. Благодарим на г-жа Лукова, че така е пресъздала гостуването на Росен Андрей Охеда в ОУ”Пенчо Славейков”, че той  ще оживее във всеки дом или във всяко българско училище. Благодарим на Росен-Андрей Охеда, че беше наш гост…

79

18 училища с награди за устойчива мобилност – уча в Пловдив

u4avplovdiv.com

Днес, 28.09.2018г.,наградата за ОУ”Пенчо Славейков”, получи заместник директора по учебна дейност – Величка Солакова заедно с г-н Дъвков. В Седмицата на мобилността се включихме със състезание по колоездене. Наградата представлява стойки за велосипеди. Монтирани са в двора на училището.