ПРОЕКТИ 2017/2018

EU_SEFright        logo-bg-right

На 22  декември 2017 година  се проведе  първата представителна изява по проект „Твоят час“ за учебната 2017/2018 година в Основно училище „Пенчо Славейков“, гр. Пловдив.

Момичетата от клуб „Да готвим заедно“  приготвиха традиционни ястия за Бъдни вечер и Коледа. В подготовката се включиха активно и родителите, всеки според възможностите си. Гостите бяха впечатлени от красивите и вкусни ястия.

1690246-2017-12-01-Publish

На 04.01.2018 г. се проведе представителната изява на клуб «Малък футболист». Учениците от вторите класове показаха пред приятели и родители  своите първи постижения във футбола. Най-добри в демонстрацията на футболни умения бяха Илия Митков Трайков от ІІ в клас и Симеон Димитров Огнянов от ІІ г клас.

На 27.01.2018 година учениците от клуб «Светът около мен» показаха изработените от тях сурвачки,  картички, табла, модели и макети. Всяко дете бързаше да посочи на родителите какво е изработило и да обясни как. Майките останаха доволни и обещаха на децата да помагат в бъдещите им проекти.

На събитията присъстваха  и представители на съвет «Твоят час», които активно помагаха и в организацията на изявите.

1690246-2018-01-01-Publish

През месец февруари се проведоха представителните изяви на спортните клубове по проект „Твоят час“ в ОУ „Пенчо Славейков“  под  формата на състезание между отборите. На  02.02.2018 г. се проведе баскетболна среща между отборите на клуб „Баскетбол“ и клуб „Шампиони“. Опитът от миналата учебна година оказа своето влияние за победата на клуб „Баскетбол“.  Клуб „Шампиони“ се оказа по- добрия отбор във футболната среща с клуб „Устрем“ на 22.02.2018 г. На 24.02.2018 г. показаха своите умения малките футболисти от клубовете „Млад футболист“, „Млади таланти“, „Футболни звезди“ и „Ракета“. На 05.02.2018 г. момчетата и момичетата от клуб „Спорт за всички“ се състезаваха в щафетни игри подкрепяни от съученици и родители. На представителните изяви присъстваха родители, членове на съвет „Твоят час“, ученици. Най-добрите футболисти от клубовете по проект „Твоят час“ ще бъдат включени в представителните отбори на училището за участия в общински и други турнири.

1690246-2018-02-01-Publish

На 08.03.2018 г. и на 10.03.2018 г. се проведоха представителни изяви посветени на празника на майката. Учениците от клуб „Млади приятели на книгата“ просълзиха присъстващите майки със стиховете, които бяха избрали за тях. Всяка майка получи цвете и прегръдка от своето дете. Стихове за майката бяха подготвили  и учениците от клуб „Художествено слово“.

1690246-2018-03-01-Publish

 

На 02.04.2018 г. се проведе представителната изява на еко клуб „Моят свят“ . Учениците бяха разделени на два отбора и показаха своята бързина, сръчност и умения. Отговаряха на въпроси свързани с ориентирането, туризма и спорта. Демонстрираха как се опъва палатка. Играха и се разходиха сред природата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 03.04.2018 г. се проведоха  представителните  изяви на арт ателие „Дъга“ и арт ателие „Цветове“ по проект „Твоят час“. Учениците показаха изработените от тях творби в едно по-нетрадиционно изкуство – графитите. За родителите си бяха подготвили кратки материали от историята на графитите и показаха снимки на графити, рисувани по скалите на пловдивските тепета. Там са нарисувани важни за обществото личности, оставили зад себе си значима следа. Родителите имаха възможност да се убедят, че графити се правят трудно и бяха още по-впечатлени от работата на своите деца.

На 21.04.2018 г. учениците от клуб „Цветна градина“ по проект „Твоят час“ отбелязаха Световния ден на Земята с почистване на тревните площи в училищния двор. Подкрепиха ги учители, родители и учениците от еко клуб „Моят свят“ и клуб „Светът около мен“ давайки своя принос в опазването на околната среда. После всички заедно се включиха в засаждането на цветя в училище и гостите разгледаха нестандартните саксии от пластмасови бутилки, направени от участниците в клуба.

На 27.04.2018 г. учениците от клуб по аеробика „Комета“  участваха в тържествената програма  за патронния празник на училището. Момичетата от клуба за пореден  път бяха бурно аплодирани от многобройните гости на тържеството. Част от публиката танцуваше заедно с тях.

На 27.04.2018 г. учениците от клуб „Да танцуваме“  участваха в патронния празник на училището със спектакъла  „Морска феерия“ . Малките артисти пяха, танцуваха и рисуваха на сцената. След края на програмата  клуб „Да танцуваме“  взе  участие в състезание за Деня на морето в СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Пловдив.

На 27.04.2018 г. учениците от клуб „Танцът в нас“  взеха участие  в програмата за патронния празник на училището  с народни танци . Малките танцьори показаха хора от различни области на страната, а в ръченицата се включиха и по-смели  ученици от публиката.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Представителната  изява  на арт –ателие  „Колорит“  с тема „Конферанс и изложба. Как да направим паспарту и да сложим рамка?“ бе проведена на 05.04.2018 г.  Пред погледа на гостите и под компетентното ръководство на ръководителя – Стефан Ганозов, учениците си избраха рисунки подходящи за паспарту и рамкиране, оразмеряваха, изрязваха, лепяха, надписваха и поставяха в рамка своите произведения. Най-добрите  творби ще бъдат включени  в изложбата  за края на проекта.

Представителната  изява  на арт –ателие  „Палитра“  с тема „Конферанс и изложба. Как да направим паспарту и да сложим рамка?“ бе проведена на 05.04.2018 г.  Пред погледа на гостите и под компетентното ръководство на ръководителя – Стефан Ганозов, учениците си избраха рисунки подходящи за паспарту и рамкиране, оразмеряваха, изрязваха, лепяха, надписваха и поставяха в рамка своите произведения. Най-добрите  творби ще бъдат включени  в изложбата  за края на проекта.