151 години от обесването на Васил Левски

В ОбУ“Пенчо Славейков“ 151 години от обесването на Васил Левски бе чествано по тържествен начин. Първото събитие, което беше организирано от Комисията по честванията в училището, беше четене на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от всички четвърти класове. Класните им ръководители ги подготвиха и те се представиха много добре.   

 

 

С рецитал и информация за живота на Васил Левски, ученици от начален и гимназиален етап и техните учители, почетоха паметта на Апостола на свободата – Васил Левски. Съучениците им, които бяха публика, бяха много развълнувани

Следващата инициатива в училището, посветена на Васил Левски беше изготвяне на „Проект за Левски“. В нея се включиха и класове от начален етап, и от прогимназия и гимназия. На картонени листове, учениците залепят лика на Дякона Левски, информация за живота му, пишат негови мисли, пишат годината му на раждане и умиране, украсяват с българският трикольор и задължително неговия портрет. Специално жури ще оценява работите им.

Спазихме и 10 годишната традиция, с която отбелязваме паметта на Васил Левски – провеждане на състезанието „Лъвски скок“. Учениците се включиха с желание и много ентусиазъм.